19.6.2014

Risto Louneman mu(i)stelmat

Koskahan päästään Risto Louneman mu(i)stelmien pariin?

Henkilö (s. 1937) on tässä vuosien varrella noita tulossa olevia mu(i)stelmiaan etukäteen useampaan otteeseen mainostanut. Luvassa lienee katkeraa tilitystä muinaisuudessa koetuista vääryyksistä, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät. - Esimerkiksi siitä, miten edesmennyt taiteilijarohvessoori (titteli, josta Risto Räpsijä vuosikymmeniä turhaan haaveili) Seppo Saves 1950 -luvulla Sinisen Bussin takasillalla lohkaisi jotakin taiteilija Lounemalle poikkipuolista. Auts! Vieläkin sattuu!

Niin, ja eppäilemättä saamatta jäänet apurahat sekä tuo tavanomainen marina julkisen tunnustuksen puutteesta muodostavat merkittävän osan mu(i)stelmia -hankkeen "sisällöstä". - No, jotain tolkkua sentään Härmän läpimädässä apurahataiteilu -systeemissä on, kun ei tuolle näppäilijälle yhteiskunnan varoja sentään tuhlattu. Monelle muulle turhakkeelle kyllä.

Ennen kylddyyriporukka vaati vain apurahoja. Nyt se ei piisaa, haluavat koko paketin, sosiaaliturvineen, eläke-etuineen päivineen. Kaikki velaksi, luonnollisesti. Siis Valtion velaksi. Maksakoon, kuka jaksaa!

Tosin systeemihän on tulossa ja osin jo tullutkin tiensä päähän. Omat rahat on syöty jo aikoja sitten, kohta lainatutkin. Härmä on Kreikan tiellä. Tätä menoa kun jatkuu niin kohta Kansainvälisen Valuuttarahaston holhouksessa. 

Mutta katsotaan, josko nuo epähenkilö -Louneman mu(i)stelmat joskus ilmestyvät...Tyypin "blogiin" on tullut viimeinen eli  järjestyksessä neljäs (4.:s) päästö (kohta puolessatoista vuodessa) tammikuussa tänä vuonna.

Viimeksi marraskuussa 2013 saimme mu(i)stelmia -aiheesta kuulla, että "jo valmiiksi taitettu muistelmateokseni meni muuten uusiksi, kun alkoi tulla niin paljon uutta faktaa"...

No, "hyvää kannattaa odottaa", sanoo sananlasku...

Ja niinhän se menee... Sitä muistaa jotakin, mutta sitten "alkaakin tulla uutta faktaa", ja sitä muistaa - tai on ainakin muistavinaan - toisin... Ja eikun "mu(i)stelmateosta" uudelleen raapustamaan!


;-) 

(Hotel Santo, Karlsruhe, Baden-Württemberg 19.6.2014)


www.ArcticParadise.fi

Postikorttien nettikauppa - saitin etusivulta sisään! Post scriptum:


Ei näy, ei kuulu... Risto Louneman (s. 1939) muistelmia.

Kohta puolitoista vuotta on kulunut siitä, kun Maestro suvaitsi lausua julkisuuteen, jotta ottaa "aikalisän" muistelmateoksensa julkistamisessa.

"Taitto meni uusiksi, kun alkoi tulla niin paljon uutta faktaa"...


Väsähtiköhän Risto Räppääjä?

 "Blogiin" ilmestynyt viimeinen päästö (järjestyksessä peräti neljäs!) yli vuosi sitten.
 

No, odotellaan, odotellaan...

Onhan tässä aikaa. (Kuortane Sport Hotel, 7.2.2015)
www.ArcticParadise.fi


Postikorttien nettimyyntiä - saitin etusivulta sisään!