13.9.2012

Eikä kukaan antanut ratikassa Koiviston presidenttiparille istumapaikkaa

Siis että mitä?

Presidentti Mauno Henrik Koivisto,  88 v., ja rouva Tellervo Koivisto, 83 v., joutuivat täpötäydessä ratikassa seisomaan pysäkkitolkulla. Kukaan ei antanut vanhuksille istumapaikkaa!

Sillä lailla!

Olemme Suomessa. Mahdollista vain, yksinomaan ja ainoastaan Suomessa.

Ensinnäkin:

Miten ylipäätään on mahdollista, että vanha, varakas ja hyvätuloinen presidenttipariskunta käyttää ratikkaa? Tuossa vaiheessa taksia tai autonkuljettajaa voisi käyttää vaikka kaikkeen asiointiin.

Ai niin... Halutaan olla lähellä "kansaa".

Vähän niinkuin tuo Tarja Halonen, jonka saattoi virkakautensa aikanakin bongata tuulipuvussaan Hakaniemen Elannon kassajonosta, käsilaukusta etukorttia kaivelemasta.- "Yksi meistä".

Ei ihme, että presidentti-instituutiolla sen suurempaa arvovaltaa ei enää ole. Ei voi olla.

He tekivät sen itse!

Urkki sentään liikuskeli Cadillacilla adjutanttien ja turvamiesten saattamana, kuten asiaan kuuluukin. Tai siis kuuluisi.

Toiseksi:

Niin, eihän tuossa ole oikeastaan mitään ihmeellistä, että Koivistoja ratikassa seisotettiin.

Kysehän on vaan Suomen täydellisestä - täydellisestä! - tapakulttuurin romahtamisesta/puuttumisesta.

Kolmanneksi:

Tellu sitten lehdistössä puolusteli ratikkamatkustajia, ettei kukaan oikein voinutkaan luovuttaa paikkaansa, kun "oli niin täyttä".

Just joo. Täyttäpä hyvinkin. Niin täyttä, ettei ahteria penkiltä voinut nostaa, kun oli porukalla elämässään ainutkertainen tilaisuus. Aivan!

Sinänsä loogillista, ja sopii hyvin kuvaan, että kun tälläinen skandaali on tapahtunut, sosiaalidemokraatit, nuo "kansan" ystävät, yrittävät loppuun asti selittää tilanteen parhain päin.

-

No, sitä saa mitä tilaa.

Sosiaalidemokraattien vuosikymmeniä kestänyt hegemonia jätti syvät arvet Härmään, hyvänä osoituksena tämä tapahtunut ratikka -skandaali. "Henkistä sosiaalidemokratiaa" puhtaimmillaan. 

Tähän on tultu.

Koivistojen ratikka -reissu jää Historiaan suomalaisen demarivetoisen, kaikki absurdiuden rajat jo aikoja sitten ylittäneen "tasa-arvo" -jankutuksen eräänä kauneimpana kukkana.

Sitä niittää, mitä kylvää!


(Parkanon kirjastossa, 13.9.2012)


www.ArcticParadise.fi