5.11.2013

Kari "Vänä" Väänänen taas Itsenäisyyspäivän Juhliin - upeaa!

Voe mahotonta!

"Vänä" on saanut kutsun NarriGallerian bileisiin Tampereelle 6.12.2013! Hänelle on annettu anteeksi edelliskertainen Presidentin Linna -sekoilu! Onko siitä nyt 15 vai 20 vuotta...

Loistavaa!

Tuona perjantai-iltana - olemme muuten "sattumoisin" silloin juuri Tampereella! - hiljentykäämme telkun ääreen, kaikki me veronmaksaja-kansalaiset, tämän proggiksen kustantajat.

Tarkoitus olisi ensin saunoa tamperelaisessa hotellihuoneessa, mennä sohvalle makoilemaan ja avata ("tsip...") kylmä bisse. Asuinmaasta Virosta roudattu, tietenkin. Puolen litran Faxe -tölkki lähikaupasta, Rimistä,  65 senttiä (plus pantti). Alkomahooliprossa mukavat 5%.  Sitten onkin aika siirtyä Viking Lineltä hommatun hanaviinin, "Murviedon", litkimiseen... Unohtamatta tietenkään Tallinnan Kesk-Turulta ostettuja pistaasipähkinöitä : "Soolatud, röstitud pistaatsiapähklid, päritolumaa Türgi. Hind 1,40 / 100 grammid" - varsin edullista! Härmässä irtokarkkihyllyissä hinta on 1,90 / 100 grammaa, eivätkä ole läheskään niin hyviä!

Kuka hullu muuten Suomesta bisukkaa, viiniä tai mitään muutakaan alkoholipitoista ostaisi? Alkon hinnoilla, ja jäykkyyksillä?

Show saa alkaa:  NarriGallerian tämänvuotisten bileiden tuijottaminen suorana lähetyksenä Tampere -talolta - sekä luonnollisesti kommentointi. Siellä se Härmän Eliitti juhlii!

Special Guest Star: Elokuvaohjaaja Kari "Vänä" Väänänen, directly from Kemijärvi!

Heppu, joka edellisellä Tasavallan Presidentin  Itsenäisyyspäivän Juhlat  -keikallaan päihtymyksen ja häiriköinnin takia poistettiin juhlista. Onkohan vastaavaa koskaan muulloin Suomen historian aikana tapahtunut?

...

Täytyy vain toivoa, että Vänä tankkaisi ilmaista ( siis hänelle ilmaista ) boolia vähintäin yhtä miehekkäästi kuin edellisellä kerralla, ja alkaisi tapahtua!

Että me maksajat saisimme rahoillemme vastinetta - viihteen muodossa.

That's entertainment!

...

Sale nakkaa Vänän niska-perseotteella pihalle?

Tuskin nyt sentään...

...

Edellisen, katastroofiksi muodostuneen Itsenäisyyspäivän juhlintansa (Linnassa) jälkeen muistamme Vänän sen kemijärveläisten surullisenkuuluisan karvalakkilähetystön keskeisimpänä hahmona.

Kiljumassa känniläisten joukossa kurkku suorana Eduskuntatalon edustalla. Hyi helevetti!

Kun ei sitä Kemijärven sellutehasta kuulemma olisi saanut lopettaa.

Harmi vaan, että tehdas oli kannattamaton. 

Mikä sinänsä ei ollut mikään ihme, kun kuunteli paikkakuntalaisten tuttujen kertomuksia duunareiden tolkuttomista eduista ja ahneesta asenteesta...

-

Niin, ja sittenhän elokuvaohjaaja -professorimme on kunnostautunut Kemijärven -yöjunan  lopettamisen vastustajana.

Kauhea huuto, siitäkin.

Mukavaa sinänsä, että Pohjoiseen yöjunilla vielä pääsee.

Tänäkin vuonna on tullut useampia kertoja reissattua Pohjoiseen jopa kympillä. Juuri noissa yöjunissa. Aina yksin hytissä.

Spesutarjouksia, kun matkustajia ei kerta kaikkiaan ole. 

No, suuri osa Valtionrautateiden toiminnastahan onkin - kehitysaluepolitiikkaa.

Esimerkiksi vaunuhankinnat. Siksihän johto joku vuosi sitten erosikin, kun poliitikot pakottivat turhiin kalustohankintoihin. Piti saada Kainuuseen töitä, maksoi mitä maksoi.

Sitä toivotonta kamppailua "pitää Suomi asuttuna".

Ei ole onnistunut, eikä tule onnistumaankaan.

...

"Taivaan tulet" -junttisarjakin sitten loppui. Pahinta kuviteltavissa olevaa suomalaisjunttiuden ylistystä. 

Eihän tuota sontaa voinut minuuttia kauempaa tsiigata. Täydellistä idiotismia - bointsit kuitenkin tyylipuhtaudesta.

Tavallaan hyvä, että sarjaa kuitenkin aikansa veivattiin.

Mulla oli vuosia korttiständi eräässä muutoin erittäin hiljaisessa, usein protestilistalla esiintyvässä kemijärveläisessä hotellissa, jossa kuvausporukka asui.

Varmasti tuo ryhmä osti Pitkäs -kortin poikineen, ehkä jonkun kirjankin. Ja sainhan kyseisellä hotellille tehdä käyntikortinkin.

Mutkan kautta tuli siis hyötyä Väänäsen toiminnasta. Kiitos.

Kysymys vaan kuuluu, tarjoaako prohvessoorimiehemme meille nyt myös hupia?

...

No, sehän selviää sitten Tamperella 6.12.2013.

Maltamme tuskin odottaa. 

Täyttääkö "Vänä" odotukset?


(Hampurissa 5.11.2013)

www.ArcticParadise.fi




.