7.12.2011

Linnan Juhlat 2011

"Jumala, minä kiitän sinua etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani."

Luuk. 18:10-14 Oli hyvät bileet!

Hauska kattoo Härmän rajojen ulkopuolelta tota NarriGallerian juhlimista.

Kas! Tuossa on liikemies, tunnettu ja tuomittu talousrikollinen Kimmo Elomaa! Jestas sentään, että tämänkin sai vielä nähdä! Kimmo Elomaa presidentinlinnassa! Ikimuistoista!

Hän piti meitä, yleisöä, kauan epätietoisuudessa, saapuako Linnan juhliin vai ei.

Lokakuussa edesmenneen äitinsä toivetta arvostaen suvaitsi lopulta kunnioittaa tilaisuutta läsnäolollaan.

Miten kauniisti mies sanaileekaan sotaveteraanien asiasta, joka on kuulemma erityisen lähellä hänen sydäntään. Kuten luonnollisesti myös Kiken. Liikuttavaa.

Upeaa! Kiitos!

Ai niin Kike... Kikehän kauhistui keväällä sitä, että ydinvoimaloita rakennetaan mannerlaatojen päälle. Selvittämättä vain jäi, jotta mikä sitten kansanedustajamme (yli 13.000 ääntä)  mielestä olisi parempi paikka? Ilmalaivoihin? Merelle, lautoille? - No, soromnoo, kehonrakentajamme on joka tapauksessa ilmoittanut olevansa valmis kulttuuriministerin tehtäviin. Toisaalta, hoitihan kyseistä jobia Tanja Karpelakin... Vieläpä ilmeisen "menestyksellisesti". Kun ei Härmässä ole mainittavampaa kulttuuriakaan, on aivan sama, kuka ministeri on.

Tai, no... Onhan sitä, kulttuuria... Lätkäkulttuuria, nimittäin. Viime keväänä kun Suomi voitti Lätkän maailmanmestaruuden, ja ympäripäissään olevat Leijonat kekkuloivat lavalla Kauppatorilla... Satatuhatta humalaista ihmistä mylvii torilla... Rokki raikaa... Muutama heppu kiipeää kuselle Presidentinlinnan katolle... Siinäpä suomalaisen kylddyyrin tila vuonna 2011.

Mutta kyllä on komea pariskunta, nuo Elomaat. Vakka kantensa valitseepi! - Tosin netissä kertoillaan, etteivät he enää mikään pariskunta olekaan, mutta ei nyt sotkeennuta lillukanvarsiin. Vähänkös siellä netissä ihmisiä panetellaan. Moraalitonta!

Tuossa salan... anteeksi, valiokuntaneuvos, tohtori Pentti Arajärvi, Presidentin puoliso. Suomalaisen nykymiehen malli... No, älkäämme kommentoiko henkilöä enempää. Sehän olisi perin sopimatonta.

Jotenkin kuitenkin tulee mieleen tuota presidenttipariskuntaa katsoessa Urkki ja Sylvi.

Urkkihan pokkuroi Sylville vuosia noissa Linnan Bileissä. Irvokasta. Hän "kunnioitti"  kuulemma Sylviä. Avioliitto oli ja pysyi, vaikka aviollinen yhteiselämä loppui joskus vuosikymmeniä sitten.

Urkilla oli tietenkin runsaasti naisia - ensimmäisenä tulee mieleen entinen naapurini, ajoilta kun vielä asuin Suomessa: Maarit Huovinen, os. Tyrkkö. Tuo ihana höpönassu, jonka tapaaminen vuosien ajan Topeliuksenkadulla aina pelasti päiväni.  - No, Maarit solmi sittemmin avioliiton itseään niinikään huomattavasti vanhemman Pentti Huovisen kanssa. Urhon ja Maaritin suhdetta ja tätä avioliittoahan linnanvouti Arimo Raeste mainiossa, kulttimaineen saavuttaneessa muistelmateoksessaan "Paroni von Raesteen ihmeelliset seikkailut"  niin hauskasti käsitteli.

Samaa ei tosin voinut sanoa aviomies Pentti Huovisesta, tästä Otavan tietokirjaosaston entisestä johtajasta. Sotkamolaisemme ei vuosikymmeniä "piäkaupunkisa" asuttuaankaan ollut oppinut hissiin astumista. Siis että ensin odotetaan, että hississä oleva/olevat poistuvat, ja sitten mennään sisään. Vaikeaa? Pentti Huoviselle, ainakin. Tyypin piti aina yrittää puskea sisään. Pari kertaa jouduin äijää tuuppaamaankin - mutta kun ei vanhaa miestä oikein lyödäkään voinut...

Toisaalta Huovisillahan on tuota rähinä-alttiutta suvussa...

Muistan, miten kerran 90 -luvulla olin Hailuodon rantsussa joutsenia kuvaamassa. Toukokuinen valoisa ilta, tyhjä ranta. Samassa ilmestyy jostakin heppu rähisemään, ettei "joutsenia saa kiusata". Siis niitä satojen metrien päässä lenteleviä... - No, takaisin Marjaniemeen palattua kerroin tapauksesta tutuille Kahvila Nassakassa. Paikalliset totesivat, ettei tyypistä kannata välittää, se on vaan sen kuuluisan kirjailijan Veikko Huovisen (tämän entisen naapurini veli) häiriintynyt, mökissään yksin juopotteleva poika. Joka muuten sittemmin poistui elävien kirjoista, oman käden kautta...

Mutta palatkaamme takaisin Kekkosiin... Urkin oma vaimo Sylvi vaan tahtoi jo joskus 30 -luvulla muuttaa eri huoneeseen, ja tahtoi kuulemma tulla haudatuksikin etäälle Urhosta.  Tyypillinen avioliitto, siis.  

Niin, kulissiaviolittoja on niin monenlaisia... Joskus virka vaati pysymään avioliitossa, vaikka hampaat irvessä. Joskus taas virka vaattii solmimaan avioliiton...Ei oo helppoo!

Hei! Nyt haastatellaan valtakunnan todennäköisen seuraavan presidentin puolisoa, Jenniä.  Hittolainen! Ompahan edustavan oloinen nuori nainen! Hymyilee nätisti, ja vastailee kysymyksiin pyöreästi muotoillen.  

Täydellistä! Juuri  Jennin kaltaista edustajaa Härmä kansainvälisille estradeille kipeästi tarvitsee! Eikä mitään tuollaista Tarja Halos -variksenpelätintä. Friikkiä, jolle harakatkin nauravat...

Sitten saapuvat tietysti - näin Tarja Halosen aikakaudella - nuo pakolliset homo -poitsut, käsi kädessä. Ja eikun parketille! Hehän ovat ammatiltaankin tanssijoita.  

Kättelyvuoro on rokkari Michale Monroella,  vaimoineen. Eräästä kaikkien aikoijen turhimmata ränttätänttä -rockbändistä, Hanoi Rocksista. Ei yhtään kunnon biisiä poppoolla. Oli tapetilla joskus 80 -luvulla. Kutsu NarriGallerian bileisiin tuli kuitenkin. 

Lisää tansijoita: Marco "BumtsiBum" Bjurström. Mistä näitä riittää? 

Vuorossa on presidenttiehdokas Pekka Haavisto jostakin kehitysmaasta roudaamansa, itseään kai puolta nuoremman "puolisonsa" kera. Henkilö on ammatiltaan kampaaja, ja kertoo Haaviston mahdollisen presidenttiyden aikana keskittyvänsä kodinhoitoon ja "puolisonsa tukemiseen". Siis aivan niinkuin presidenttien naispuoliset puoliset aikoinaan.

Niin, niin. Jos härmäläinen miespuolinen heteropoliitikko ilmestyisi kuvioihin samoin, vaikkapa Thaikuista roudaamansa puolta nuoremman kumppanin kanssa, loppuisi ura siihen paikkaan. Välittömästi.

Valtakunnassa homotus jatkuu - mutta olkaamme toki suvaitsevaisia.

Kaiken kruununa joku kehitysvammainen.

Tyyppiä haastatellaankin Linnan Jatkot -ohjelmassa.

Todella rasittava tyyppi. Oli kehitysvammainen tai ei. Aivan sietämätön.

Ai niin, mutta hänhän onkin kehitysvammainen, ja Halosen kauden Virallisen ValtionUskonnon mukaan person of quality. "Yksi meistä". Vaikka onkin täydellinen kusipää.

Valtiollisen TV -kanavan toimittaja mielistelee kehitysvammaista. Säälittävää katseltavaa, kun "poliittisen korrektiuden" nimissä pitää viran puolesta teeskennellä oikeaoppista, vaikka hampaat irvessä. Tää on tätä samaa jengiä, joka sitten kuitenkaan tosipaikan tullen ei halua alkoholistiparantolaa, pakolaiskeskusta tai vastaavaa naapuriinsa. Luonnollista, sinänsä. Asuntojen hinnathan aluella samalla laskevat.

Suvaitsevaisuus ja Tasa-arvo! Näillä mennään!

Jeeee!

Kiitos, Tarja, loistavasta viihteestä!

Todennöisesti Linnan Juhlat ensi vuonna muuttuvat tylsemmiksi, kun tämä äkäinen, vallanhimoinen, sateenkaariporukkaa rakastava feministipresidentti ei enää ole puikoissa.

Tavallaan, sääli, tilaisuuden viihde-arvoa ajatellen.

Ellei kohahdusta ensi vuonna aiheuta sitten - Tarja Halonen itse!

Jussi Parviainen toteaa blogissaan ("Juorut 13"), että Tarja on jo melkein tullut kaapista ulos.

Kenties ulostulo täydellistyy, kun Tasavallan Presidentin virka ei enää paina hartioita?

-

Oikeastaan nyt samalla, Tarja Halosen kauden lähestyessä finaaliaan, voisi luoda pienen yhteenvedon hänen presidenttiydestään.


Eräänä päällimmäisenä seikkana nousee esiin suhteiden pilaaminen mailman ainoaan SuperValtaan, Yhdysvaltoihin. Toisaalta Venäjän presidentti Medvedevin kanssa kyllä käveltiin käsikynkkää, ja toimittajille tiuskittiin "typeristä kysymyksistä" Porvoon Tuomiokirkon edustalla.


USA -suhteet Halonen onnistui Bush nuoremman kaudella pilaamaan niin perusteellisesti, etteivät välit edes Obaman aikana ole osoittaneet lämpenemisen merkkejä Halosen osalta. Ei todellakaan ole Halosella ollut asiaa Valkoiseen Taloon, vaikka pyrkyä kuulemma on ollutkin.


Sitten viisi kuvaa:

Kuva numero yksi:  

Halonen  paasaamassa tuota hänelle tärkeää maailmanparannus -agendaa YK.ssa. Lukee paperista, huono enkku, hompsuinen olemus, puhevika.

Kuva numero kaksi:

Halonen Köpiksen tuloksiltaan laihaksi jääneen ilmastokokouksen jälkeisessä tilaisuudessa  "omiensa parissa", kehitysmaiden naisten ympäröimänä. Yhtä hymyä. Arvaus: Suomen valtio kustansi noiden mammojen Köpiksen -reissun. Suihkukone -lentoineen, hotelleineen, shoppailurahoineen...

Kuva numero kolme:

Valiokuntaneuvos, tohtori Pentti Arajärvi, "Valtakunnan Ensimmäinen Mies".  Tämmöisen henkilön maan feminismin ylipapitar siis kelpuutti viralliseksi puolisokseen. Tämäntyyppinen on siis feministeille korrekti mies - tämä on siis se rooli, jonka Tarja Halosen kaltaiset matriarkaatin rakentajat miehelle yhteiskunnassa ovat valmiit suomaan. Ahaa!

Kuva numero neljä:

Taas yksi homopari kättelee Tarjaa astuessaan Linnan Juhliin. Heti kättelyn jälkeen virnistävät toisilleen, ja käsi pujahtaa käteen. Eikun peremmälle Vallan Saleihin!

Tarja Halosen kauden loppua kohti alati kiihtyvä homojen ja lesbojen kutsuminen Linnan Juhliin. Sitä mukaa kuin homotus yhteiskunnassa muutenkin on lisääntymistään lisääntynyt, on sateenkaariväen röyhkeys kasvanut. Linnan juhlissa mies- ja naisparit tanssivat keskenään - kokevat nähtävästi olevansa SETA:n entisen puheenjohtajan bileissä kuin kotonaan. Kuten tietenkin ovatkin. Ei ihme että "Suomen Kansa" on hämmennyksessä. Sillä kuuluvathan marginaali-ihmiset oikeasti juuri - marginaaliin. Eli siis kaappiin.

Toki marginaali-ilmiöitä on tulee sietää, jopa salliakin. Mutta silloin mennään pieleen, ja pahasti, jos marginaalista vängätään valtavirtaa - kuten Tarja Halosen kaudella ja hänen vahvalla myötävaikutuksellaan on tapahtunut. 

Kuva numero viisi:

Jossakin huippukokouksessa. Suomen presidentti Tarja Halonen ottaa asiakseen korjata maailman ainoan suurvallan presidentin, Georg Bushin solmiota. Perinteiseen suomalaiseen sosiaalitantta -tyyliin. Hyytävä tunnelma vallitsee. Jääkautta onkin jatkunut maitten välillä sittemmin jo vuosia...


Mutta keväällä valitaan Suomelle uusi presidentti, ja raikkaammat tuulet alkavat puhaltamaan...


(Haapsalu - Gapsal 10.12.2011)


www.ArcticParadise.fi