7.3.2014

Lännen kaksoisstandardi: Kosovo versus Krim

Jänskää, taas, tuo Lännen kaksoisstandardi:

Kun Kosovon maakunta rimpuilee irti emämaastaan Serbiasta, se on OK. Jopa siinä määrin, että NATO katsoo aiheelliseksi käynnistää pommituskampanjan (eihän kukaan usko, että Lännen sotilaista lähitaistelutoimenpitteisiin enää olisikaan) serbien niskaan.

Mutta sitten kun krimiläiset (valtaosin venäläisiä) haluavat liittyä takaisin entiseen emämaahansa Rossijaan, se onkin "törkeä kansainvälisen oikeuden loukkaus".

Näin siitäkin huolimatta, että traditionaalisesti Venäjään kuuluvan Krimin niemimaan lahjoitti Ukrainalle silloinen Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen pääsihteeri, ukrainalainen Nikita Hrutsev vasta vuonna 1954.

Näinkö tämä tosiaankin menee? 

No, siltähän tuo näyttää...

///

Sama juttu tuon "demokratian" kanssa.

Länsi paasasi "demokratiasta" vuosikymmeniä arabeille ja neukuille,

Sitten kun jonkinlaista demokratian yritystä ilmaantui, niin demokraattisesti, vaaleilla valittujen Egyptin Mursin ja Ukrainan Janukovitsin enemmän tai vähemmän voimakeinoin tapahtuneet syrjäyttämiset ovatkin ihan OK. Näistä demokraattisesti valituista valtionpäämiehistä olikin ehtinyt suhteellisen nopeasti tulla pahiksia. - Hauska seurata tuota Lännen kiemurtelua. Selityksiä piisaa...

Entä jos Ahvenanmaa päättäisikin mielipidekyselyn ja/tai kansanäänestyksen jälkeen haluta liittyä Ruotsiin - sekin varmaan olisi sitten ihan OK näiden jeesustelijoiden mielestä?

Vitsi-vitsi!

Eivät oolantilaiset niin hölmöjä ole. Heillehän on aina ollut niin rutosti hyötyä Suomeen kuulumisesta.  

Juttuhan menee niin, että mikäli Saarimaakunta olisikin 1920 -luvulta lähtien kuulunut Ruotsiin, ei mitään "Oolantia" olisi enää aikoihin ollutkaan.

Saaret olisivat vähitellen tulleet osaksi Tukholman saaristoa, ruotsalaisten kesämökkialueeksi.

Helsinki hallintokaupunkina on sopinut viekkaille ahvenanmaalaisillemme vallan mainiosti: Tarpeeksi kaukana, ja vieläpä kielimuurin takana.

Ovat saaneet rauhassa hääräillä omien asioidensa kanssa...

-

Niin, ja oma lukunsa ovat sitten vielä Krimin tataarit, merkittävä vähemmistö. Alueen alkuperäiskansa - no, ainakin alkuperäisempi kuin venäläiset. Krimiä ovat asuttaneet niin monet...

Jotakin kertoo se, että natsit vakavissaan suunnittelivat Krimin niemimaalle "Gotland" -nimistä saksalaisaluetta, tarkoituksena siirtää Etela-Tirolin saksalaiset sinne. Siis Italiasta. Perusteluna se, että noin tuhat viisisataa vuotta sitten Krimilla tiettävästi asustivat Itä-Gootit.

Ei ole ollut Krimin tataareilla helppoa, Stalinin kyydityksineen päivineen. Eikä tule olemaan jatkossakaan.

Mukavaa ja lahjakasta väkea nuo tataarit, muuten. Luokkatoverina oli yksi - Pervin -  ja armeijassa tupakaverina toinen - Arif. Vaikka eiväthän Suomen tataarit juuri Krimilta lähtöisin olekaan...

-

Toisaalta eihän Ahvenanmaan suomenkielisilläkään aina niin kivaa ole.

-

Ai niin...

Enklanti ja Falkland -saaret kesällä 1982... 

Vitsi-vitsi!

Siis on ihan OK kun Saarivaltakunta lähtee sotahommiin Valtameren  taakse parin - kolmentuhannen asukkaan takia.

Kun Venäjä sitten puolestaan on valmis väestön pyynnostä ottamaan takaisin omalta takapihaltaan joitakin vuosikymmeniä sitten Ukrainalle lahjoittamansa Krimin, seuraa kansainvälinen konflikti. 

Just joo... Entäpä Lännen sotkeutuminen Irakiin?

Tuota katastrofaalisesti päättynyttä sotaretkeähän markkinoitiin perusteella, että tarkoitus oli "hävittää Sattamin joukkotuhoaseet".

Sotaretken myyntiponnisteluissa näkyvimpänä kauppamiehenä USA:n tuolloinen ulkoministeri, kenraali Colin Powell.

Äijä näytti YK:ssa oikein piirrosten ja kepin kanssa, minkälaisista joukkotuhoaseista oli kysymys. 

No, mitään "joukkotuhoaseita" ei tietenkään löytynyt...

Eipä ole Powellin Colinista muuten sen jälkeen mitään kuulunut... Kuittasi varmaan muhkean eläkkeen,  ja vetäytyi takavasemmalle...Minne muuten katosi vanha, hyva "Realpolitik"? 

Juuri se sama "Realpolitik", jonka avulla Helmut Kohl kumppaneineen menestyksekkäästi hoiti Idänsuhteita. 

Tuloksena esimerkiksi Saksojen yhdistyminen.

-   

Skotlannin  syyskuista kansanäänestystä odotellessa...


(Phuket 8.3.2014)

Tänään tuli juteltua aiheesta ukrainattaren, kieviläisen Jelenan kanssa.

Hää: "Meillä on 24 departmenttia, ja on vain hyväksi, jos tuosta Krimistä päästään eroon. Säästymme monelta harmilta."

Jelena jatkoi pääsian olevan, että Janukovits häipyi. Nyt täytyy sitten päästä osaksi Eurooppaa, niin nopeasti kuin mahdollista!

Niin... Eurooppaan, Eurooppaan...

Sekin on hyvä muistaa, että nykyisestä Ukrainan alueesta suuruusluokkaa puolet on - kiitos Toisen Maailmansodan jälkeisten rajajärjestelyiden -entistä Puolaa. Vastaavasti maan länsiosissa uskontokin usein on katolinen ("uniaatti"), tai jopa protestanttinen. Itä-Ukrainan ortodoksit omasta puolestaan ovat jakautuneet eri koulukuntiin... 

Helppoa?


(Phuket 9.3.2014)
Dixi, et animam levaviwww.ArcticParadise.fi


Postikorttien verkkokauppa - saitin etusivulta sisään.