19.12.2015

Eläköön! Posion sosiaali- ja terveyspalvelut ulkoistetaan!

Eilen perjantaina 18.12. päätti Posion kunnanvaltuusto sitten vihdoinkin, äänin 12 - 5, ulkoistaa kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut.

Lähde: Koillissanomat 19.12.2015


Kokemuksia Posion terveyskeskuksesta tältä saitilta vaikkapa Google -haulla

Matkamiehen Mietteitä Posio


Postaus: Mikä Prkl siinä on? (Eesti - Suomi 100 - 0)

 ...

Posiolaiset pääluottamusmiehet julkaisivat Koillissanomissa 16.12. todella vastenmielisen "Avoimen kirjeen Posion valtuutetuille". Viime hetken vetoomus.

Neljän naisen ja yhden miehen allekirjoittamassa vetoomuksessa ydin oli, että Posion kunnan pitäisi heidän mielestä antaa mennä vaan selvitystilaan:

"Hyvät valtuutetut, miksei vaan ajauduttaisi rauhassa kriisikuntaan ja annetaan tulla sen valtion selvitysmiehen. Se toisi sitä kaivattua ulkopuolista asiantuntemusta, jota meidän kunta nyt kaipaa. Emme pelkää sitä, elkääkä tekään valtuutetut peljätkö sitä, vaan toivotetaan hänet tervetulleeksi kuntaan."

Naisten tunteenpurkaus jatkuu:

"Mietikää, mistä oikein säästöt tulevat. Palvelun laadusta ja sen tarjonnasta, ihan varmasti".


 Ei voi olla totta!

Vakavissaanko nuo oikein paasavat "palvelun laadusta ja sen tarjonnasta". Molemmathan loistivat poissaolollaan tuolta Posion terveyskeskuksesta! Kokemusta on!   

Akkakööri jatkaa:

"Suomessa on paljon esimerkkejä siitä mitä kuluja ja ongelmia yksityistäminen tuo tullessaan".

Niin, nyt sitten on hätä, kun työpaikka on menossa alta.

Olisiko kannattanut arvoisten naisten miettiä vähän aikaisemmin, ettei tähän tilanteeseen olisi päädytty?

Mutta ei.

Saikku kiinnosti enemmän.

...

Niin, Koillismaan kunnat ovat maan pahimpia muutotappioalueita, nämä Kuusamot, Posiot, Taivalkosket, Sallat. Kohta ollaan ihan konkreettisesti siinä tilanteessa, jotta viimeinen joka lähtee sammuttakoon valot.

Kuusamo tietenkin on saanut juppi -Rukan alueesta jotakin tekohengistystä, muttei sekään ole riittänyt eikä riitä. Sitäpaitsi Rukan tärkeimmät toimijathan ovat ulkopaikkakuntalaisia: Rukakeskus, Restamax, Restel... 

Posiolla Pentik ollut vastaavasti merkittävä työllistäjä, mutta sielläkin ovat taas ties kunka monennet yt -neuvottelut menossa. Lähde: Koillissanomat 16.11.2015

Eikä yksi Pentik Posiota muutenkaan pelasta.  

Satakunta työpaikkaa.

...

On se merkillistä miten noihin naisvaltaisiin sote -alan työpaikkoihin pesiytyy tuota flegmaattista ainesta. Joukossa todellisia mätämunia. Kuten käynnillä Posion terveyskeskuksella saimme tuta.  

Bussikuskin kanssa kun aiheesta jutskailtiin, kertoi hän että sairauspoissaolot ovat Posion terveyskeskuksessa olleet iso riesa. Kaikki laillista, tietenkin. Kuinkas muuten. 

Sitten kun tulee erilaisten etujen imuroinnin suhteen pää vetävän käteen, niin kauhea parku että Valtion pitäisi tulla pelastamaan.

...

Eikä tuo etujen kuppaaminen jms. tietenkään edes koske ainoastaan kuntasektoria.

Keväällä 2013 huomasin eräässä toisessa yhteydessä, että oman yrittäjäjärjestön, Suomen Yrittäjien Helsingin toimiston naistyöntekijöistä jotain puolet olivat "perhevapaalla". Ainoastaan noiden nuorten naisten hymyilevät kasvokuvat päivystivät toimiston saitilla.

Asiaa koskevaan ihmettelyyn tuli tiukka vastaus (on tallessa) silloiselta toimitusjohtajalta, Pia Pakariselta.

Hänen mukaansa "perhevapaita" käytetään heillä "lakien mukaan",  kuten muissakin "yrityksissä".

Ensinnäkään kyseessähän ei edes ole "yritys". Vaan toimisto.

Toisekseen ei kukaan väitäkään, etteikö lakeja noudatettaisi - se nyt vielä puuttuisi, ettei näin tapahtuisi!

No, se muutos kuvioon kuitenkin tuli, että merkinnät "perhevapaalla" poistuivat Helsingin Yrittäjien henkilökunnan naamagalleriasta. Eli siitä vaan soittelemaan, josko kyseinen naisihminen olisi tavattavissa, eikä "perhevapaalla". 

Lycka till!

...  

Näin vastasi Koillissanomat Posion ämmien avoimeen kirjeeseen pääkirjoituksessaan 18.12.:


(...) pääluottamusmiesten allekirjoittama julkilausuma on eriskummallinen ja edesvastuuton. Kuntien taloudenpidon pitää ehdottomasti olla vastuullista, koska kyse on yhteisistä verovaroista. Voi kuvitella, minkälainen kohu syntyisi, jos yksityinen yritys ilmoittaisi päämääräkseen konkurssin...

(...) Valtuusto päätti kilpailuttaa palvelut siitä yksinkertaisesta syystä, että kunnan talous keikkuu kuilun partaalla...

(...) Posion talous on ollut alijäämäinen puolesta miljoonasta reiluun miljoonaan vuodessa koko kuluvan vuosikymmenen ajan. Vastuulliset päättäjät lähtivät hakemaan ratkaisua kestämättömäksi käyneeseen tilanteeseen...

(...) Sote-ulkoistuksen ainoana todellisena vaihtoehtona ei todellakaan saa olla tahallinen kriisikunnaksi ja valtion syliin heittäytyminen...


Niin, siis vastuulliset päättäjät.

Sanaa "vastuullinen" ei sensijaan noista "Avoimen kirjeen" kirjoittajista voida käyttää - heidän tekstinsä perusteella. 

Kyse on päinvastoin valtaisasta edesvastuuttomuudesta. 

Miten nuo posiolaisnaiset ilkeävät!

Hävytöntä, härskiä hommaa.  

...

Posion väkiluvun "kehitys":

1980: 5950

2000: 4602

2015: 3642...

Lähde: Wikipedia

...

Hienoa, että yksityistämiskilpailun voitti juuri Coronaria! Säästöä Posiolle tulee ensivaiheessa 2,5 miljuunaa euroa per vuosi.

Salkusta löytyy siivu Norvestiaa, jolla taas on merkittävä possa Coronariaa.

Eli mukana ollaan!

...

Niin, ja kuten aina näissä kuvioissa, aluksihan aina todetaan jotakin siihen tyyliin, että "työntekijät jatkavat uuden yrittäjän palveluksessa vanhoina työntekijöinä".

Paskan marjat!

Tuo fraasihan sorvataan aina vaan tilanteen hetkelliseksi rauhoittamiseksi.

Sitten kun pöly hieman laskeutuu, alkaa mätämunista irti pyristeleminen.

Se onkin ainoa tie - ei noista vuosikymmeniä jossakin Posion terveyskeskuksen kaltaisessa ongelmapesässä loisineista vanhoista työntekijöistä ole uuden oppijoiksi.

Uutta verta kehiin vaan! Jotain rajaa tolle saikku -Suomellekin! Yksityistäminen on vasta alussa.

Sopii mulle!

Norvestian keväisiä osinkoja odotellessa...

Kiva tietää, että jatkossa kilahtaa jokunen euro tilille aina keväisin Posion yksityistetystä terveyskeskuksestakin! Sitä enemmän, mitä nopeammin Coronaria onnistuu potkimaan nuo vanhat kääkät sieltä pellolle.

Kiitos!

Toisaalta - tämä viikko Koillismaalla, Kuusamossa loppuu tänään. Posiollakin tuli käytyä. 

Posiolla oli kivaa. Etenkin Himmerkin pysäkillä bussia takaisin Kuusamoon odotellessa - mikä tähtitaivas! Upeaa!

Sitten ihan siitä Posio -käpykylän "keskustasta", erään puutalon yläkerrasta löytyi korjausompelija. Fixasi maiharin irtirevenneen hupun paikoillen - veloitus: Yksi (1) euro! Tulimme mainiosti juttuun tämän kotkalaisrouvan kansa. Juttua riitti, mm. juuri Kotka -aiheista. Hän mm. kertoi pitävänsä työstään!

Aika palata kotiin, Suomenlahden eteläpuolelle.

Siellä meininki on vielä monessa suhteessa paljon, paljon terveempää kun Suomessa - onneksi tuli muutama vuosi sitten muutettua pois Härmästä. 


Esimerkki, yksi monista:

Kun Härmään joku vuosi sitten alettiin touhuta sote -alan valtakunnallista tietoteknikkahimmelia / whatever, saatiin äkkiä budjetiksi miljardi euroa (1.000.000.000,-).

Eestiin aikaansaatiin vastaava hintaan kymmenen miljoonaa euroa (10.000.000,-). 

Näin Suomessa. 

Juuri nuo sote -puolen hankkeet ovatkin tyypillisesti sellaisia, joihin saadaan käytännössä uppoamaan määrättömät rahasummat. Ilman että mitään varsinaista tulosta edes olisi havaittavissa.


Ellei sellaiseksi nyt sitten voisi laskea tätä Suomen ties monennettako vuotta jatkuvaa lamaa, jolle loppua ei ole näkyvissä.

Eräänlaisen lähtölaukauksenhan nykyiselle lamalle antoi "porvaripuolue" Sekoomus jokunen vuosi sitten.

Kun kovassa tarpeessaan miellyttää Sari Sairaanhoitajaa meni järkkäämään hoitsuille aivan ylimitoitetut palkankorotukset - seurauksella, että muut alat seurasivat perässä. "Kun kerran noikin sai".

No niin, tässä sitä nyt sitten ollaan.

Ja ihmetellään.

 

(Kuusamossa 19.12.2015)


shop.ArcticParadise.fi

Postikorttikauppaa verkossa