22.9.2016

Uutta nousukautta ei enää tule

Nimimerkki "Tarkkailija" / Mielipide / Iltalehti 22.9.:


Jokaisen on luotava työnsä itse.

Maailma on muuttunut eikä paluuta entisen enää ole.

Suomessa ei enää riitä avoimia työpaikkoja jokaiselle työttömälle. Ei nyt, eikä enää koskaan tulevaisuudessa. Jatkossa automaatio ja tekoäly tulevat vähentämään työpaikkoja entisestään. Nykyinen tilanne on pientä siihen verrattuna.

Tämä on asia, joka pitää tunnustaa sekä hallituksessa että ay -liikkeessä mutta erityisesti jokaisen yksittäisen ihmisen pitäisi se ymmärtää.

Työttömät eivät voi enää makoilla uuninpankolla toimettomana ja odottaa, että valtion kassasta sataa rahaa ja hunajaa heidän taskuihinsa. Ne ajat ovat ohi. Jokaisen pitää työllistää itse itsensä. On tehtävä sellaisia töitä, mitä yhteiskunnassa tarvitaan. Joko kouluttauduttava hoiva-alalle tai turvallisuusalalle tai miettiä, miten muuten voi yhteiskuntaa hyödyntää ja perustetava oma firma

Lisäksi pitää ymmärtää se, ettei paluuta 1990-luvun ja 2000-luvun alun elintasoon enää ole. Keskiluokalla on edessään enää köyhtymistä. Omat elintavat ja kulutus pitää järjestellä pienten tulojen mukaan. Omasta autosta ja ulkomaanmatkoista pitää todennäköisesti jatkossa yhä useammin luopua. Uutta nousukautta ei enää tule. 


Juurikin näin.

Harvinaisen selvää teksiä.


(Sotkamo 23.9.2016)


shop.ArcticParadise.fi  

Postikortit nettikaupasta