8.7.2013

Päivikki Palosaaren "Kehityksen kilpajuoksun poro-lähtö" - mitä hemmettiä?Hienoa olla taas Lapissa!

Viimeksi, huhtikuussa, Levillä sattui käteen Hullu Poro News nr 14 -lehti. Jonakin aamuna, kun kävin kyseisessä paikassa aamupalalla.

Tuli lukaistua lehden pääkirjoitus, ja laitettua se talteen.

Uskomatonta tekstiä.

Kas näin:


Kehityksen kilpajuoksun poro-lähtö

"Hullu Poro Resort 2020 hankkeen avulla saamme tulevaisuus sparrausta, idea ja konseptisuunnittelua, sekä konsultaatio apua innovatiivisilta yrityksiltä, yhteistyössä mukana on muun muassa Tarinatalo ja Fantasia Rakenne projektia emännöi Haaga Perho."

"Meillä on jälleen uusia tiedotus kanavia, joiden avulla voimme välittää reaaliajassa ajankohtaista tietoa, Hullu Poron tapahtumista ja tuotteista".

"Smart Menu on ruokalista tabletissa, nimensäkin sen kertoo, että tämä ruokalista on astetta fiksumpi versio, kuin kartonki kaverinsa."

Jne...


Ylläolevan on kirjoittanut päätoimittaja Päivikki Palosaari.

Huh-huh!

Samaisen kirjoituksen mukaan rojektia rahoittaa Tekes. Kaikkeen sekin rahoja laittaa!

...

Nyt tulee pakostakin mieleen, että  jos julkista rahoitusta kerran on noin hyvin jaossa, tuollaiselle hankkeelle, niin...

Eikös noilla julkisilla rahoilla voisi samantien laitaa tuo Hullu Poro News - lehden päätoimittaja suomen kielen kurssille?

Ettei noin karmeata tekstiä tarvitsisi jatkossa lukea.

Kiitos.

 

Ylläsjärvellä 8.7.2013

www.ArcticParadise.fiPäivitys 20.2.2017


Image helmikuu 2017: "Napapiirin sankari":

Aina kaikki Palosaaren ajatukset eivät ole menneet yksiin kunnan virkamiesten kanssa.

"Kaikenlaisia kapuloita laitetaan rattaisiin", hän sanoo. "Rakennuslupa seisoo monta kuukautta ja vaikka mitä. Ihan kaikenlaista ällötystä menossa."

"Mitä enemmän menestystä, sitä enemmän kiusantekoa", Mika Latva jatkaa.

Kiusantekona Palosaari ja Latva pitävät myös Kittilän ympäristöviranomaisten kesällä 2015 poliisille tekemää tutkintapyyntöä, joka koskee Palosaaren maille luvatta haudattuja jätteitä.

Marraskuussa 2016 asia eteni syyteharkintaan. Rikosnimikkeenä on ympäristön turmeleminen.

"Olen päättänyt lakimieheni kanssa, etten lausu asiasta mitään, ennen kuin se on päätepisteessä", Palosaari sanoo mutta kertoo hetken päästä kuitenkin oman näkemyksensä tapahtumien kulusta.

"Olemme jemmanneet rakennustyömailta kaivettua maata jatkokäyttöä varten siitä asti, kun Blueberry Villaa alettiin rakentaa vuonna 2003. Sitä maata on yhteensä kuusituhatta kuutiota. Nyt sitä ei saisi käyttää, kun siinä on arseenia. Mutta arseenia löytyy täältä luonnosta joka paikassa."

"Tämä on niin hullu juttu", Latva sanoo. "Yritys, joka rakentaa paljon ja tarvitsee koko ajan maata johonkin, ei voi laittaa sitä säästöön. Se pitäisi viedä kunnan maankaatopaikalle, josta ne myy sulle saman maan takaisin. Tämä on ihan käsittämätöntä ajojahtia!"


Niin, niin...

"Ajojahtiapa" hyvinnii... Niin aina....

Tarkkaillaan tilannetta!


(Kajaani 20.2.2017)

shop.ArcticParadise.fi

Pitkäs -korttien nettikauppa!